top of page

Evenementen & Workshops

Zoals je misschien al gemerkt hebt worden we erg blij van al het moois uit Nederland.

We delen dit enthousiasme graag met je! Hieronder vind je een overzicht van de geplande fermentatie-workshops en wildplukwandelingen; evenementen waarin we een diepere duik nemen in Nederlandse producten, processen en de natuur. 

Wildplukwandeling

Elke zaterdag neemt chefkok Brian je mee op avontuur door de Alkmaarse parken. Hij laat zien wat eetbaar is, waar je voor op moet passen en legt uit wat je thuis kunt maken met wilde planten. Onderweg krijg je een huisgemaakt wildplukdrankje en -hapje.

​

Wanneer: vanaf 19 april tot eind september, elke zaterdag

*met uitzondering van 26 april en 3 mei

Tijd: 11:00 tot 13:00

Onderleiding van: Brian

Kosten: €45

​

Tip: boek aansluitend een lunch en krijg €10 korting​

Naamloos-441.jpg
647A6292.jpg

Lacto-fermentatie

In deze eendaagse (middag)workshop leer je wat lactofermentatie inhoudt. Je gaat dit niet alleen in theorie leren, maar ook praktisch toepassen door zelf zuurkool en kimchi te maken en we gaan eveneens fruit fermenteren. Je leert niet alleen de theorie en praktijk van fermentatie, maar ook hoe je dit dagelijks thuis kunt toepassen. In het online-gedeelte van de workshop leer je hoe je thuis de fermentatie kunt voltooien, pasteuriseren en hoe je het product goed kunt opslaan en gebruiken.

​

Wanneer: 5/1, 26/1, 16/2, 23/3, 27/4, 18/5

Tijd: 14:00 tot 17:00

Onder leiding van: Jordy

Kosten: 90

Azijn maken

Azijn is een onmisbare smaakmaker in de keuken. Maar hoe wordt azijn nu eigenlijk gemaakt? In deze special, van één middag, leer je hoe je thuis azijn kunt maken. We laten je zien hoe je azijn kunt maken van groenten, fruit of kruiden. Ook laten we je zien welke mogelijkheden er nog meer zijn om je azijn op de door jou gewenste smaak te krijgen. Je neemt je fermenten mee naar huis om te kunnen volgen wat er gebeurt.

​

Wanneer: n.n.b.

Tijd: 14:00 tot 17:00

Onderleiding van: Jordy

Kosten: €90

Koji

In deze eendaagse (middag)workshop leer je hoe je miso en sojasaus (shoyu) kunt maken met behulp van koji, een witschimmel die een cruciale rol speelt in het fermentatieproces. Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met het maken van miso en sojasaus. We laten je zien hoe je de ingrediënten voorbereidt, de fermentatie start en hoe je het proces thuis kunt voortzetten. Omdat miso en shoyu één jaar tot 24 maanden nodig hebben om te rijpen laten we je in het online gedeelte zien waar je op moet letten tijdens deze rijping.​

​

Wanneer: 19 januari

Tijd: 14:00 tot 17:00

Onderleiding van: Jordy

Kosten: 90

647A3034.jpg

Dranken

In deze eendaagse (middag)workshop leer je verschillende gefermenteerde dranken te maken. Je leert o.a. hoe je kombucha, waterkefir, shrub en kvass maakt. Je leert niet alleen hoe je de fermentatie start en voltooit, maar ook hoe je de dranken kunt combineren met een borrelhapje of een gerecht. In het online gedeelte van de workshop leer je hoe je de fermentatie thuis kunt afronden.

​

Wanneer: 12/1, 23/2, 30/3, 13/4, 25/5

Tijd: 14:00 tot 17:00

Onderleiding van: Jordy

Kosten: €90

Agenda 2025

| workshop lacto-fermentatie

| workshop dranken

| workshop koji

| workshop lacto-fermentatie

| workshop lacto-fermentatie

| workshop dranken

| workshop lacto-fermentatie

| workshop dranken

​zo 5 januari

zo 12 januari

​zo 19 januari

zo 26 januari

zo 16 februari​

zo 23 februari

zo 23 maart

zo 30 maart

| workshop dranken

| start wildplukwandelseizoen

| workshop lacto-fermentatie

| workshop lacto-fermentatie

| workshop dranken

zo 13 april

za 19 april

zo 27 april

zo 18 mei

zo 25 mei

​

Tickets zijn te vinden via ons reserveringssyteem in de pop-up van de website.
De fermentatieworkshop gaat door bij inschrijving van min. 6 personen.

Copyright 2025 Neder | Fotografie Neder | Illustraties door Lianne Nixon

bottom of page